Atleta Alina Rotaru-Kottmann și-a asigurat prezența la Jocurile Olimpice din Franța, iar după bronzul mondial de la Budapesta se pregătește să sară pentru o medalie la lungime în competiția supremă din 2024. Puțină lume știe că Alina a făcut primii pași în sport la dansuri, apoi a trecut pe stadion.
Alina Rotaru- Kottmann va merge la a treia ediție a Jocurilor Olimpice din cariera ei, după precedentele participări la JO Rio și Tokyo. Dacă până acum n-a obținut un podium olimpic, sportiva în vârstă de 30 de ani speră că la Olimpiada de la Paris va fi noroc.
Este motivată și de bronzul mondial obținut în august, la Budapesta, cu o săritură de 6.88metri.
„Calificarea la JO este foarte importantă pentru toți sportivii, iar în atletism sunt standarde foarte înalte, trebuie să fii la nivel de top de performanțe ca să ajungi la competițiile majore. De aceea, când te califici, este o bucurie enormă pentru că ți-ai realizat jumătate din vis. Trăiești cu aceeași emoție orice calificare, de altfel acesta a fost și visul meu când m-am apucat de atletism, să ajung să particip la JO. Acum, mai am un singur vis – o medalie la JO, rămâne un vis deschis pentru Paris 2024”, a declarat Alina Rotaru – Kottmann.
Alina a început sportul la inițiativa părinților practicând dansuri, pentru că aceștia își doreau ca fiica lor să aibă picioarele frumoase. A fost la cursurile lui Mihai Petre, dar, ulterior, a realizat că alt sport îi place mai mult.
Prima dată am început cu dansurile sportive, dar erau costuri ridicate, apoi am încercat alte variante de dansuri, la Palatul Copiilor, dar nu era ceea ce mă atrăgea, iar eu oricum le spuneam părinților că vreau să merg pe stadion să alerg, așa că m-au dus la un moment, iar de atunci am rămas la atletism. Când am făcut dans sportiv, stăteam la seminternat la Școala 56, atunci veniseră Mihai Petre și Elwira în România, îmi plăcea mult de ei, erau celebrii – Alina Rotaru – Kottmann
De ani buni, atleta trăiește și se pregătește în Germania, într-un orășel lângă Stuttgart: „Am plecat inițial în cantonament cu lotul României, apoi mi-am întâlnit actualul antrenor și am decis să rămân acolo. Mă antrenez într-un centru olimpic, am totul în același loc, nu-mi lipsește nimic”.
Pe lângă faptul că a găsit în Germania ceea ce avea nevoie pe plan sportiv, Alina și-a descoperit și „jumătatea”.
„Soțul meu este și el săritor în lungime și asta m-a ajutat pentru că este zilnic la antrenament și mă înțelege, știe ce înseamnă performanța și ce sacrificii se fac. Este si profesor de istorie și economie”, a mai declarat ea.
Alina și Maxx Kottmann s-au căsătorit în 2020, fix înainte de startul pandemiei de Coronavirus.
„Practic, în două săptămâni am organizat totul. Ne-am cununat la primăaria orașului în care locuim, chiar doamna primar a oficiat ceremonia, care a avut loc întro clădire veche de câteva sute de ani. Apoi, petrecerea am țonut-o la stadion, la „Casa Sportivului”. A fost foarte frumos, am dansat până dimineața. Am avut alături părinții, cea mai bună prietenă a mea din România și rudele lui Maxx. Mai avem să facem cununia religioasă, dar nu știu când vom avea timp”, a afirmat Alina Rotaru – Kottmann.